Mòbils, tablets, GPS, smartwatch, televisions i tot tipus de gadgets i wearables. No hi ha dubte. La tecnologia ha transformat les nostres vides. I probablement, també ha transformat la manera en què eduquem a les nostres criaturetes.

Són bons o dolents els aparells electrònics? No hi ha resposta a aquesta pregunta. Perquè la pregunta està mal feta.

Una clau anglesa és bona o dolenta? És una pregunta una mica estranya…

Els aparells electrònics, entenent mòbils, tablets i derivats, com la clau anglesa, són eines. Esdevindran eines útils i beneficioses o eines perjudicials depenent de l’ús que en fem.

Què és fer un bon ús? Són moltes les aplicacions que hi ha en el mercat destinades al públic més petit.

És important seleccionar aquelles aplicacions que creiem que poden ajudar a l’infant a desenvolupar les seves capacitats i que poden ajudar al seu desenvolupament.

Sempre tenint present que una sobre-exposició a la pantalla acabarà sent perjudicial, sigui per la vista sigui per l’addicció que crea aquesta excitació sensorial constant.

Què és fer un

mal ús? Tant nens com nenes són mogudes, ploren, riuen, pregunten… en definitiva, fan el que han de fer.

I aquesta activitat requereix una mirada enamorada que sigui capaç de calmar els infants i de ajudar a tolerar tota aquesta frenètica emocionalitat.

Si quan l’infant està agitat li posem una pantalla davant perquè es calmi, és veritat que es calma força ràpida i per nosaltres una forma senzilla, però no li estem ensenyant a portar aquestes emocions, ans al contrari, l’estem ensenyant a evacuar aquestes emocions, a no parar atenció i a no regular-les.

Si deleguem la tasca de gestió emocional a una pantalla que és ràpid i fàcil, llavors haurem d’estar preparats per pagar el preu que pagarem.

Per últim i a tall de reflexió… som un model pels nostres fills i filles.

Si nosaltres estem tot el dia amb el mòbil, com volem que ells no ho estiguin?

Deja una respuesta