Avui és Sant Jordi!!

Dia de la Rosa i el Llibre!!!

És un dia especial ja que totes les escoles fan alguna cosa especial per explicar la llegenda de Sant Jordi i potencien la lectura smb petites casetes de llibres perquè les nenes i els nens intercanviïn i compran llibres.

Llegenda de Sant Jordi Explica la llegenda que fa molts, molts, molts anys, hi havia un regne que vivia atemorit per la presència d’un horrible i enorme drac que espantava als habitants amb el seu foc i la seva fúria.

Per tranquil·litzar al drac i que no cremés i ataqués el regne sencer, el rei va decidir enviar cada dia un parell d’animals per calmar la fam del drac.

Durant uns mesos tot va anar bé, fins que els animals van començar a escassejar, i el regne va haver de récorrer a les persones, que cada dia, després d’un sorteig, havien d’anar a que el drac els devorés.

Un dia, el rei va rebre una horrible notícia, la seva filla, la princesa, havia estat escollida per sorteig per anar a morir a mans del drac.

El rei, desesperat, va tractar de buscar una solució per tots els mitjans per lliurar-se de l’horrible drac d’una vegada per totes.

No obstant això, encara que va pensar i pensar, no va trobar solució i la princesa va sortir del regne cap al cau del drac. Però quan estava a punt d’arribar, va aparèixer de sobte un jove cavaller que va decidir enfrontar-se al drac i acabar amb ell.

Després d’una lluita intensa, i alguna que altra rascada, el cavaller de non Jordi va aconseguir apunyalar el drac i matar-lo, salvant així la princesa. I de la sang del drac va brotar un preciós i gran roser, del qual el cavaller va tallar una rosa per oferir-la a la princesa. Gaudiu del dia de Sant Jordi!!!

Deja una respuesta