Aquesta és una pregunta freqüent que molts pares i mares poden fer-se en moments concrets en relació a la criança dels seus fills o a la pròpia experiència vital.

Tots en determinats moments ens podem sentir perduts, insegurs, i amb la necessitat de sentir-nos recolzats i orientats.

Com a psicòloga, penso que en aquests moments de malestar va bé poder compartir aquests neguits amb un persona que podrà ajudar-te a pensar i a entendre què està passant.

Pel que fa a la infància i l’adolescència més concretament, són etapes molt importants del desenvolupament.

Alhora són moments de molts canvis, que acostumen a donar lloc a conflictes i inquietuds tant en els fills com en els pares.

Una de les tasques principals del psicòleg és la d’ajudar a entendre quines dinàmiques familiars s’estan produint, quin és el malestar dels nens i dels pares, i tractar de potenciar els recursos individuals per tal de afavorir les relacions i fer front les dificultats.

Hi ha una gran varietat de dificultats que poden generar malestar i ser considerats motius de consulta.

Aquí només esmentarem uns quants, però pensem que lo important no és tant el conflicte o la dificultat en sí mateixa sinó la manera en com es viscuda per la persona i com li afecta.

Tipus de motius de consulta:

– Dificultats per la adquisició d’hàbits, límits, desobediència.

– Dificultats en la adquisició dels aprenentatges: fracàs escolar, falta d’organització i de planificació, dificultats per a la integració de nous coneixements.

– Dificultats en l’atenció, hiperactivitat, falta de concentració, de motivació.

– Dificultats en la relació amb els iguals i/o adults, gelosia, timidesa, dificultats de separació.

– Pors, angoixes, manies, tics.

– Dificultats per dormir, per menjar.

– Tristesa, apatia.

– Estrès, agressivitat, dificultats per gestionar les emocions.

En tot cas, ja sabeu que estem a la vostra disponibilitat per a fer qualsevol tipus de consulta i esperem que aquest post us hagi estat aclaridor.

Deja una respuesta