En acabar les classes per la tarda, durant els caps de setmana o les vacances, de vegades els nens no saben com ocupar el seu temps i això els neguiteja: “s’avorreixen”.

Hi ha nens i nenes que saben entretenir-se sols, que els hi agrada pintar, jugar, i que fàcilment poden inventar-se un joc i gaudir per ells sols.

En canvi, hi ha d’altres que necessiten més de la presència dels adults, ja sigui per què els hi costa organitzar una activitat per ells mateixos, o bé perquè reclamen estar amb el papa o la mama ara que no han d’anar a l’escola, i no s’han de separar obligatòriament.

Tant en un cas com en l’altre, seria bo que els nens i nenes poguessin gaudir d’ambdós moments: aprendre a entretenir-se sols i aprendre a compartir activitats amb els pares i els germans.

Aprendre a entretenir-se sols els ajuda a pensar, a organitzar un joc, a estimular la part més creativa i imaginativa, estant aprenent a estar sols i a la vegada sentir-se tranquils, segurs, en confiança amb ells mateixos i en l’entorn.

Internament saben que poden comptar amb l’adult de referència si necessiten quelcom.

També compartir activitats amb els pares i els germans és molt positiu pels nens, no només a nivell cognitiu, sinó també a nivell emocional i relacional.

Els pares són les persones que més poden ensenyar als seus fills, són qui transmeten millor la curiositat per aprendre del món.

A la vegada estaran compartint experiències gratificants que ajudaran a enfortir la relació amb els seus fills i que faran guanyar al nen en autoestima i seguretat.

Si a més tenen germans, també els ajudarà a integrar als germans i a compartir als pares. Segur que apareixeran conflictes, en molts moments els fills estaran més neguitosos, però tot això forma part de la experiència de família, i seran ocasions en què els pares podran ensenyar als fills a resoldre aquests conflictes que poden tornar a aparèixer en moments futurs.

Deja una respuesta